Spierontspanners

Spierontspanners behoren tot de groep van injectables. Het is een van de populairste, niet-chirurgische behandelingen om veilig, pijnloos én doeltreffend rimpels tegen te gaan. Spierontspanners kunnen zowel preventief als therapeutisch worden toegepast.

Een spierontspanner is een injecteerbaar eiwit, Clostridium Botulinium, dat omwille van zijn spierontspannende werking bepaalde expressie- of uitdrukkingsrimpels helpt verzachten of doet verdwijnen, zoals voorhoofdrimpels, fronsrimpels of kraaienpootjes. Met de juiste techniek verfrissen en verjongen we je gelaat, zonder daarbij je mimiek te blokkeren of een onnatuurlijk resultaat te bekomen. Daarnaast gebruiken we spierontspanners als behandeling tegen overmatig zweten

We brengen de spierontspanner in met een heel fijne naald. Wanneer de vloeistof wordt ingespoten, word je een licht branderig gevoel gewaar. Soms kan er wat roodheid, zwelling of een blauw plekje ontstaan, maar dat zijn onschuldige reacties die over het algemeen snel weer verdwijnen. Na 72 uur merk je het eerste resultaat van je behandeling, na twee weken is het effect optimaal. 

Spierontspanners hebben altijd een tijdelijk effect, tussen de drie en de zes maanden. Je kunt ervoor kiezen om de behandeling het eerste jaar om de drie maand te herhalen, zodat je de spier niet geheel op kracht laat komen en het resultaat langer aanhoudt. Daarna kun je de tijd tussen de behandelingen verlengen, tot zelfs zes maand. Blijf je huid in tussentijd goed reinigen, hydrateren en beschermen tegen de zon. Ook dat heeft een invloed op de houdbaarheid van je resultaat.

Doordat spierontspanners in verschillende medische disciplines worden gebruikt, worden de gevolgen nauwlettend in het oog gehouden. Tot op heden werden er nog geen nadelige effecten op lange termijn geconstateerd en ook allergische reacties zijn uiterst zeldzaam. Spierontspanners worden enkel afgeraden bij zwangerschap, borstvoeding of myasthenia gravis. 

Molecule- of merknamen delen we mee tijdens de eerste consultatie. De Belgische wet op de geneesmiddelen verbiedt namelijk om dergelijke informatie op een publieke website te delen, net als de prijzen van de behandelingen.

In het kort:

Foto's voor en na

No items found.

Meer weten over een Spierontspanners?

Meer weten over Spierontspanners?