Facelift

Naarmate de jaren vorderen, verliest de huid langzaamaan elasticiteit en de weefsels volume. Daar kun je niet omheen.

Deze natuurlijke veroudering speelt zich af op verschillende niveaus; de huid wordt geleidelijk aan dunner en verliest haar elasticiteit, het onderhuids vetweefsel neemt af in volume, de spiertonus van de aangezichtsspieren vermindert en op bepaalde zones neemt ook het volume van het bot af. Hierdoor ontstaat er een 'deflatie' van het aangezicht; het volume neemt af, er ontstaan rimpels en de weefsels beginnen door de zwaartekracht uit te zakken.

Als je deze verandering wilt aanpakken, kun je een beroep doen op chirurgie, met name een face- en neklift, eventueel gecombineerd met een ooglidcorrectie en/of een wenkbrauwlift.

Een facelift gaat vooral inwerken op het onderste 2/3de van jouw gelaat. Door middel van een incisie in de natuurlijke plooi vlak voor het oor en de haarlijn wordt de huid en het onderliggend weefsel weer strak getrokken en in zijn oorspronkelijke positie gefixeerd. Op deze wijze worden de weefsels ter hoogte van de wangen, kaak en hals terug in hun jeugdige positie geplaatst.
De meest gebruikte techniek hiervoor is de MACS lift (Minimal Access Cranial Suspension). Hierbij wordt via een minimale incisie (voor het oor en de haarlijn) het weefsel terug naar boven gelift.

De precieze aanpak bepaal je samen met dr. Decuypere. Ieder verouderingsproces is namelijk uniek en dient dus individueel te worden bekeken. Neem daarom tijdens de eerste consultatie een foto mee van jouw jongere zelf. Zo kan dr. Decuypere zien welk natuurlijk resultaat je wenst te bekomen. 

In het kort:

  • Je wordt algemeen verdoofd.
  • Je blijft één dag of nacht in het ziekenhuis.
  • De eerste vier dagen draag je een vast gezichtsverband, daarna een afneembaar verband.
  • De hechtingen worden na één week verwijderd.
  • Douchen mag vanaf dag vijf na de operatie.
  • Het eindresultaat is na zes maanden zichtbaar.
  • Je komt op controle na één, twee en zes weken.

Foto's voor en na

No items found.

Meer weten over een Facelift?

Meer weten over Facelift?