Lipofilling gelaat

Als je gezicht en nek verouderen, verliest de huid progressief elasticiteit en de weefsels volume. We spreken dan van ‘deflatie’, een proces dat zich op verschillende niveaus kan manifesteren.

Hoe dan ook kan volume dat verloren ging, worden hersteld, en wel door lichaamseigen vetcellen te transplanteren. We noemen deze procedure lipofilling. Lipofilling is ideaal om rimpeltjes en groeven minder diep te maken, de huid te verbeteren en zelfs om bepaalde zones van het gelaat te corrigeren, denk maar aan een kincorrectie. 

De lichaamseigen vetcellen bekomen we via de klassieke liposuctietechniek. We maken een kleine opening in de huid en zuigen door middel van een onderhuidse canule vet weg uit een regio die we vooraf samen bepaalden. Vervolgens zuiveren we dit vetweefsel tot er een concentraat van pure vetcellen overblijft en injecteren we dat concentraat opnieuw op de plaatsen waar er volumeverlies optrad.

De keuze voor volledige of lokale verdoving hangt bij deze ingreep af van de hoeveelheid vet dat dient te worden getransplanteerd. Soms wordt de ingreep ook met andere behandelingen gecombineerd.

In het kort:

  • Je wordt algemeen of lokaal verdoofd.
  • Je gaat dezelfde dag naar huis of je blijft één nacht in het ziekenhuis.
  • De hechtingen worden na twee weken verwijderd.
  • Douchen mag.
  • Het eindresultaat is na drie maanden zichtbaar.
  • Je komt op controle na twee en zes weken.

Foto's voor en na

No items found.

Meer weten over een Lipofilling gelaat?

Meer weten over Lipofilling gelaat?